Bičikleta

Med iskanjem resnice in ustvarjanjem lepega je le neopazna sled prikritega. A oblikovanje drobnih potez v spominu vsakdana, premikanje delcev mozaika proti velikim željam, igranje besed in hitrih pogledov zahteva vero v skrite resnice in male ljudi.

Gledališče BIČIKLETA je člansko najmanjše možno gledališče, a zato toliko bolj omembe vredno! Začetne ideje, izkušnje, spoznavanje dimenzij lutkovnega ustvarjanja  ter seveda želja po  burjenju otroške domišljije so vzplamtele ob  obiskovanju  šole gledališča v Španiji. Tako je bila tudi z vso srčnostjo  in zagonom najprej izdelana otroška slikanica BICI-KLETA in kmalu zatem pripravljena navihana lutkovna izvedba. Obe sta strumno zabiciklirali v svet, gledališču pridali ime ter sebi in sledečim skrbno utirali pot in iskali prostor pod soncem. Čas dozoreva, izkušnje nabirajo, pogledi širijo  in Gledališču BIČIKLETA so se pridružile vedno nove predstave, posajene v času, podane v prostoru,  prežete z iskanjem otroških dogovorov, oblikovane s pogledi novih soustvarjalcev, drugačnih spoznanj in  z velikim iskanjem mehkobe življenja.

Redno, že nekaj let iščemo potrebna znanja in male zmage  tudi z otroci Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana.  Vse pogosteje  pa mnoge nove oblike, obline in krivine nastajajo tudi skupaj z malčki, ki se udeležujejo naših mnogovrstnih vse povsod posejanih delavnic. Da pa kakšnega dela BIČIKLETE ne zapopade rja vedno znova išče nove zagone, sveže ideje, zanimive poglede, drobna znanja  tako doma kot v tujini.